Cea mai mica peluza din lume

03 Aug

Am mai scris de-a lungul timpului despre Gradina Botanica, un loc fascinant prin nesimtirea administratorilor care iti cer taxa de intrare si iti ofera in schimbun parc neingrijit, campuri de boscheti salbatici, sere inchise publicului de ani de zile “pentru ca sunt in renovare mama” si balti imputite cu rate radioactive.

Cea mai noua gaselnita este prezentarea in premiera absoluta a celei mai mici peluze din lume. Da, este adevarat, in Romania, la Gradina Botanica din Bucuresti, exista cea mai mica peluza din lume, opera celui mai faimos gradinar din lume, japonezul Futuigura Iapeluza.

Investitia de 10 milioane Euro va fi amortizata in aproximativ 60 de ani luand in considerare o medie optimista de 450 de vizitatori pe zi care platesc bilet intreg. Garduletul e facut din lemn de esenta rara de mesteri maramureseni, placuta de avertizare este pictata de mana si fiecare fir de iarba a fost ales si plantat in cel mai pur spirit Feng Shui. Momentan gratarele sunt interzise pana cand se trag gaze si canalizare.

Orice asemanare a boschetilor din peluza cu cei din afara peluzei este o iluzie optica. Poate arata la fel, dar iarba din peluza este japoneza, scumpa si durabila: dai un ban da’ stai in fata, vorba aia..

Tags: , , ,

5 Responses

 1. oanaclara says:

  Of, Doamne, chestia asta chiar exista? :D

  • mielu007 says:

   pentru doar cativa lei te poti fotografia si tu cu peluza minune, chiar la intrare undeva prin partea dreapta :)

 2. oanaclara says:

  @mielu007
  Nu,multumesc! Prefer Gradina Botanica din Galati. Acolo chiar ai ce vedea cam la acelasi pret. :)

 3. Vio says:

  Man, e criminală faza!

 4. EstNordEst says:

  Vaaai, frumos de tot.

  In bucuresti n-am mai fost de foarte mult timp la gradina botanica… in schimb am fost in cea din Iasi… care mi s-a parut foarte, foarte misto…

Leave a Reply

Mielu pe baricade

Baricade din cuvinte impotriva prostiei!


This site is protected by Comment SPAM Wiper.