Despre frumusete…

28 Jul

Mai multi prieteni ma intreaba de unde imi vin ideile pentru blog. E suficient sa te plimbi prin oras pe jos, sa mergi cu troleul cateva statii sau sa mergi la cumparaturi prin Unirea.

Acum cateva zile am fost la Diverta. Cand sa intru in magazin era sa fac un atac de cord vazand-o pe “frumusetea” asta la intrare. O cheama Zadie Smith si este scriitoare. Cu fata asta oricum optiunile de angajare erau reduse drastic: intre sperietoare de ciori, subiect de disectii la medicina, remediu impotriva constipatiei, imagine de campanie PRO avort sau ospatarita la azilul de orbi a facut totusi o alegere buna.

Ce este cu adevarat incredibil este subiectul celor 2 carti ale ei promovate la Diverta. Una se numeste Despre Frumusete iar cealalta se numeste Dinti Albi :) Cred ca daca ar fi lasat doar poza copertilor ar fi avut mai multe sanse sa vanda ceva.

Pai cum baaaaaaaaa inteligentilor de la marketing sa imi vinda mie spurcaciunea asta o carte despre frumusete? Sau titlul era unul ironic si cartea este de fapt despre frumusetea interioara? Cum frate sa promovezi o carte despre dinti albi si sa o arati pe autoare cu gura inchisa? E ca si cum balena ucigasa Nikita ar promova o carte de mancare sanatoasa. Din toata existenta acestei domnisoare virgine (ca la cum arata nu cred ca s-a riscat nimeni pana acum, si animalele de companie nu se pun) chiar nu exista alta poza pe care sa o foloseasca?

Treaziti-va fratilor si terminati cu prostiile astea. Ganditi putin inainte sa va faceti de cacao, si voi si firma voastra. Nu pot decat sa inchei cu traditionalul huuuuuoooooooo!!!!IMG00302

Tags: , , , , , , , ,

2 Responses

  1. Emil says:

    Parerea mea ca esti putin rasist. Sa nu te ia baietii la Consiliul ala Anti Discriminare. :D
    Cat despre analiza ta de marketing, nu ma surprinde cu absolut nimic avand in vedere ca Diverta s-a transformat intr-un fel de magazinas fara personalitate.

  2. Tare ma tem ca duduia sta cu gura inchisa pentru ca are dintii cariati si galbeni :D

    Adevarul e ca nu trebuie sa fii un geniu sa-ti treca prin cap ca, la o carte in care se vorbeste “despre frumusete” sa pui o tipa apetisanta pe coperta (chiar daca se vorbeste de frumusetea interioara), iar pentru cartea despre “dinti albi” sa faci un casting pentru cel mai frumos zambet de pe planeta (sau macar din cartier) si apoi sa faci poza pentru coperta.

    Dar, ma rog, ce stim noi?! Vorba verisorului meu de 10 ani “we are bloggers!” :)

Leave a Reply

Mielu pe baricade

Baricade din cuvinte impotriva prostiei!


This site is protected by Comment SPAM Wiper.